Vliv zajišťovacích příkazů na vybrané nedoplatky při kontrolní činnosti - Škoda, Martin; Vančurová, Alena, 1957-; Slintáková, Barbora; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Bakalářská práce se zabývá institutem zajišťovacího příkazu, jeho případným nadužíváním a s tím souvisejícím prověřením skutečných výsledků příkazu a vlivu na vybrané nedoplatky při kontrolní činnosti. Zejména pak otázkou, zda příkaz přispěl k vyššímu výběru těchto nedoplatků a jeho působení na tuto část správy daní. Práce začíná obecným popsáním pojmů souvisejících se zajišťovacím příkazem a nedoplatky při kontrolní činnosti. Následně je popsáno využití i zneužití zajišťovacího příkazu v praxi. Výsledkem práce je zjištění o kapacitním stropu při vydávání zajišťovacích příkazů Finanční správou a s ním spojeným výrokem o tom, že zajišťovací příkazy jako institut nebyly ve sledovaném období nadužívány. Dále pak zjištění, že zajišťovací příkazy měly v části sledovaného období velký podíl na výběru nedoplatků na kontrolní činnosti, avšak jejich užívání nevedlo k jejich absolutnímu zvýšení a útlum vydávání zajišťovacích příkazů byl naopak doprovázen mírným zvýšením výběru nedoplatků.
Vedoucí práce: Alena Vančurová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses