Finanční analýza a prognóza budoucího vývoje Hořické strojírny spol. s r.o. - Seredenkov, Danil (2023)
Cíl bakalářské práce spočívá ve zpracování finanční analýzy Hořické strojírny spol. s r.o. za roky 2016-2021 a zjednodušené prognózy výnosů a nákladů na rok 2022. Jako metodické nástroje byly využity horizontální a vertikální analýza rozvahy a výkazu zisku a ztráty, poměrové ukazatele a model predikce finanční tísně. Zdrojem dat byly výhradně veřejně dostupné informace ze sbírky listin ve veřejném rejstříku. Mezipodnikové srovnání bylo provedeno s třemi konkurenčními firmami a s průměrem za odvětví výroby zemědělských a lesnických strojů.