Zhodnocení investice s obdrženou dotací - Němečková, Šárka; Škerlíková, Tatiana; Marek, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Diplomová práce přibližuje fungování a význam science center v České republice se zaměřením na společnost Techmania Science Center o. p. s. a její investiční projekt – interaktivní expozici Inženýr, která byla uvedena do provozu v roce 2019. Cílem práce bylo provést zhodnocení tohoto investičního projektu, který byl podpořen dotací od města Plzeň, a poskytnout doporučení, která by vedla ke zkvalitnění plánování a hodnocení dalších podobných projektů, tzn. výroby interaktivních expozic. I přes nezahrnutí nepeněžních přínosů dosáhl projekt při hodnocení ekonomické efektivnosti velmi dobrých hodnot. V rámci citlivostní analýzy bylo zjištěno, že výsledek projektu je závislý na očekávaných příjmech, a to jak z nájemného, tak ze vstupného. Pro zvýšení vypovídací schopnosti hodnocení ekonomické efektivnosti dalších expozic bylo společnosti doporučeno udržovat aktuální výrobní dokumentaci, rozšířit systém evidence závad a provádět analýzy návštěvnosti a atraktivity jednotlivých programů.
Vedoucí práce: Tatiana Škerlíková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses