Mzdové účetnictví v České republice a na Ukrajině - Sagan, Iryna; Purina, Marina; Hora, Michal, 1965-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Bakalářská práce je zaměřena na porovnání mzdového účetnictví vedeného dle českých a ukrajinských zákonných norem a účetních předpisů. Práce je rozdělená do tří na sebe navazujících kapitol. První kapitola práce se zabývá legislativním vymezením problematiky a dělí se do šesti dalších podkapitol, každá z nich detailněji rozebírá jednotlivé části dané problematiky, jak dle českých, tak i dle ukrajinských právních předpisů. Jsou zde zdůrazněné rozdílné přístupy obou zemí. Na legislativní kapitolu navazuje metodologická část, kde se na již zmíněnou teorii uplatní konkrétní přístupy a uvede způsob výpočtu a zaúčtování. Jednotlivé části jsou vysvětleny na krátkých samostatných příkladech. Poté práce přechází do praktické části, v níž dochází k výpočtu čistých mezd pěti zaměstnanců určité společnosti za využití doposud zmíněných postupů obou zemí. Následně jsou shrnuty rozdíly a uvedené jsou případné důvody a důsledky použití té či jiné legislativy.
Vedoucí práce: Marina Purina
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses