Vliv kulturních predispozic na spotřební chování mongolské menšiny na trhu s kosmetikou v České republice - Natsagdorj, Uranchimeg; Koudelka, Jan; Černá, Jitka, 1961-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Předmětem výzkumu této diplomové práce je mongolský spotřebitel na dynamicky se rozvíjejícím trhu s kosmetikou v ČR, konkrétněji se zaměřením na kategorii pleťové kosmetiky. Cílem je zjistit, zda a případně jaký vliv má národní kultura na spotřební chování v kontextu národní menšiny v České republice. Přínos práce bude hlavně v určení Hofstedeho kulturních dimenzi pro Mongolsko a v analýze vlivu národní kultury na spotřební chovaní s ohledem na specifika mongolského konzumenta. Dále budou zkoumané vybrané faktory (Word-of-Mouth, propagace celebritami, citlivost na cenu, loajalita vůči značce) ovlivňující nákupní rozhodování. Primární data budou získaná pomocí kvantitativního výzkumu a metodou elektronického dotazování (CAWI). Výběrovým vzorkem pro zkoumaní budou spotřebitelé z mongolské menšiny žijící v ČR a češti spotřebitelé pro kmparaci. Na závěr budou prezentovány výsledky zkoumání, limitace práce a doporučení pro obsahlejší výzkum.
Vedoucí práce: Jan Koudelka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses