Zkušenosti mladých pracovníků s mobbingem v prvním zaměstnání - Planchak, Krystyna; Jarošová, Eva, 1955-; Hubinková, Zuzana, 1971-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Předmětem zkoumání této diplomové práce jsou zkušenosti mladých lidí s mobbingem v prvním zaměstnání, což je jedno z nejzávažnějších problémů naší doby. Hlavním cílem práce je na základě vlastního výzkumu zmapovat zkušenosti čerstvých absolventů s mobbingem na pracovišti a vyhledat odpovědi na stanové výzkumné otázky. Pro splnění tohoto cíle je práce rozdělena na teoretickou a praktickou část. První z nich uvádí klíčové informace na téma mobbingu, popisuje jeho znaky, cíle, příčiny, fáze, důsledky, odvětví, kde se nejčastěji vyskytuje, ale též jiné formy patologických vztahů na pracovišti. Dále se práce zabývá profily aktéry mobbingu, tedy obětí, pachatelů a svědků. Součástí práce je sekundární analýza výskytu mobbingu ve světě a v ČR s ohledem na právní úpravu mobbingu. Po popisu možností prevence šikany na pracovišti je zpracován vlastní kvalitativní výzkum metodou polostrukturovaných rozhovorů. Jejich výsledky vystupují jako podklad pro navržení doporučení, která mají omezit negativní vliv mobbingu na mladé pracovníky.
Vedoucí práce: Eva Jarošová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses