Finanční analýza a prognóza budoucího vývoje Pivovar Nová Paka a.s. - Tegel, Jakub (2022)
Bakalářská práce se zabývá finanční analýzou společnosti Pivovar Nová Paka, a.s. za roky 2017 - 2020 na základě informací z veřejně dostupných zdrojů. Součástí analýzy je i porovnání vybrané společnosti s podobnými konkurenčními podniky. K vyhodnocení finanční situace jsou použity metody horizontální a vertikální analýzy, poměrových ukazatelů, bonitních a bankrotních modelů. Použité metody jsou nejdříve představeny v první části práce a poté prakticky aplikovány na analyzovanou společnost i konkurenční společnosti v části druhé. Třetí část je tvořena prognózou výkazu zisku a ztráty za rok 2021.