Finanční analýza a prognóza budoucího vývoje Pivovar Nová Paka a.s. - Tegel, Jakub; Marek, Petr; Heršálek, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Bakalářská práce se zabývá finanční analýzou společnosti Pivovar Nová Paka, a.s. za roky 2017 - 2020 na základě informací z veřejně dostupných zdrojů. Součástí analýzy je i porovnání vybrané společnosti s podobnými konkurenčními podniky. K vyhodnocení finanční situace jsou použity metody horizontální a vertikální analýzy, poměrových ukazatelů, bonitních a bankrotních modelů. Použité metody jsou nejdříve představeny v první části práce a poté prakticky aplikovány na analyzovanou společnost i konkurenční společnosti v části druhé. Třetí část je tvořena prognózou výkazu zisku a ztráty za rok 2021.
Vedoucí práce: Petr Marek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses