Návrh marketingové komunikace internetového projektu - Osinek, Tomáš (2022)
Hlavním tématem diplomové práce je internetový marketing a tvorba internetových projektů založených na monetizaci obsahu primárně pomocí affiliate marketingu a internetové reklamy. Základním cílem této práce je analýza potenciálu ziskovosti vybraného projektu a návrh online marketingové strategie projektu při případném rozhodnutí o jeho realizaci. Teoretická část práce shrnuje odborné poznatky ze světa online marketingu a jemu přidružených disciplín. Praktická část se zabývá především analýzami trhu, konkurence a návrhem online marketingové strategie projektu a jeho monetizace. Vyústěním celé práce je kalkulace předpokládaných nákladů projektu, odhadovaných výnosů a finální kalkulace potenciální ziskovosti projektu. Závěr práce shrnuje poznatky jednotlivých analýz a popisuje rozhodnutí o možnostech realizace projektu.