Dopady prominutí DPH z respirátorů na veřejný rozpočet - Pecníková, Kristýna (2022)
Bakalářská práce se zabývá prominutím daně z přidané hodnoty na respirátory vydaného Ministerstvem financí v roce 2021 z důvodu mimořádné události. V první části je toto nařízení detailně popsáno a analyzováno z právního hlediska. Je zde vysvětleno zdanění respirátorů ve standardním režimu a popsána pravidla pro pohyb zboží přes hranice. Ve druhé části této práce je provedena analýza nákladnosti tohoto nařízení, která byla vypracována na základě zkoumání importu respirátorů a odhadu jejich tržní ceny.