Dopady prominutí DPH z respirátorů na veřejný rozpočet - Pecníková, Kristýna; Vaškovič, Miroslav; Zídková, Hana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Bakalářská práce se zabývá prominutím daně z přidané hodnoty na respirátory vydaného Ministerstvem financí v roce 2021 z důvodu mimořádné události. V první části je toto nařízení detailně popsáno a analyzováno z právního hlediska. Je zde vysvětleno zdanění respirátorů ve standardním režimu a popsána pravidla pro pohyb zboží přes hranice. Ve druhé části této práce je provedena analýza nákladnosti tohoto nařízení, která byla vypracována na základě zkoumání importu respirátorů a odhadu jejich tržní ceny.
Vedoucí práce: Miroslav Vaškovič
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses