Due Diligence - Kocourek, Ivan (2022)
Cílem diplomové práce je popsat proces finanční due diligence v rámci fúzí a akvizic. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část, přičemž v teoretické části je v obecné rovině představena problematika fúzí a akvizic, základní mechanismy due diligence a její jednotlivé specializace. Největší prostor v teoretické části je věnován představení finanční due diligence. V praktické části je na žádost potenciálního investora zpracována případová studie fiktivní společnosti, která působí v oblasti poskytování internetového připojení.