Analýza odchylek zisku na příkladu konkrétního podniku - Li, Jiejie (2022)
Tématem bakalářské práce je analýza odchylek zisku na konkrétním podniku a navržení efektivního podnikatelského procesu. Pro zpracování tématu byla použita metoda standardních nákladů, která slouží jako nástroj kontroly a řízení podniku. Při zjištění příčin vzniku odchylek jsem se dozvěděla, že nejen forma podnikání má vliv na vývoj zisku, ale že účinnost podnikání ovlivňují i vnější faktory. Na základě provedené analýzy jsem navrhla možná opatření, která řeší danou problematiku. Výsledkem této práce je poskytnutí důležitých doporučení, která může podnik v budoucnu využít.