Analýza odchylek zisku na příkladu konkrétního podniku - Li, Jiejie; Křehnáčová, Aneta; Hetfleiš, Vladislav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Tématem bakalářské práce je analýza odchylek zisku na konkrétním podniku a navržení efektivního podnikatelského procesu. Pro zpracování tématu byla použita metoda standardních nákladů, která slouží jako nástroj kontroly a řízení podniku. Při zjištění příčin vzniku odchylek jsem se dozvěděla, že nejen forma podnikání má vliv na vývoj zisku, ale že účinnost podnikání ovlivňují i vnější faktory. Na základě provedené analýzy jsem navrhla možná opatření, která řeší danou problematiku. Výsledkem této práce je poskytnutí důležitých doporučení, která může podnik v budoucnu využít.
Vedoucí práce: Aneta Křehnáčová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses