Krizové řízení ve společnosti Mementerra - Makovský, David (2022)
Tato diplomová práce se zabývá analýzou krizové situace ve společnosti Mementerra s.r.o., jejím zhodnocením a návrhem budoucích opatření, včetně obecného plánu řešení krize. V práci je představen pojem krize a krizového řízení, rozdělení a rozpoznání příčin krize a její dopady a možná řešení. Následně je na základě rozhovorů se zaměstnanci společnosti a metody action research určen aktuální stav firmy, včetně konkrétních důvodů krize a použitých řešení, které vedly k úspěšně zvládnuté situaci. Na závěr je navržen návodný plán na úspěšné zvládnutí krize ve firmě.