Doplňková činnost neziskové organizace poskytující domácí, hospicovou a paliativní péči - Jandová, Tereza (2022)
Bakalářská práce se zabývá problematikou neziskových organizací. Zaměřená je především na doplňkovou činnost a zdravotní ústavy. Teoretická část se v prvních kapitolách věnuje vymezení neziskových organizací a struktuře českého neziskového sektoru. Dále se zaměřuje na účetnictví neziskových organizací a rozdělení na hlavní a doplňkovou činnost. V poslední části teoretické práce jsou rozebrány ústavy, blíže pak Zdravotní ústav Most k domovu a Zdravotní ústav Zdislava Veselí. V praktické části je analýza doplňkové činnosti Zdravotního ústavu Most k domovu od roku 2018 do roku 2020. Analýza se zabývá vývojem doplňkové činnosti a jejím dopadem na hospodaření Zdravotního ústavu Most k domovu v porovnání s hlavní činností.