Faktory tier 1 dodavatelů automobilek ovlivňující transformaci na agilní řízení - Bruncko, Michal (2022)
Cílem práce je zjištění, jak vypadá úspěšná transformace v automobilovém průmyslu, případně jak se firma vypořádala s výzvami transformace a pokud žádná transformace neproběhla, tak které oblasti byly pro firmy rozhodující. Tento cíl byl naplněn pomocí rešerší dostupných zdrojů a kvalitativního výzkumu, který byl prováděn formou multiple-case study designu, jenž se také považuje za formu komparativního designu. Data byla sbírána formou hloubkových polostrukturovaných rozhovorů s 12 respondenty z vybraných dodavatelských firem z automobilového odvětví. Na základě analýzy dat jsou odpovězeny čtyři výzkumné otázky zabývající se úspěšnou transformací v odvětví a faktory, které této změně brání. Na závěr je vytvořen model popisující prostředí, ve kterém se dodavatel pohybuje a které vlivy na něj nejvíce působí.