Faktory tier 1 dodavatelů automobilek ovlivňující transformaci na agilní řízení - Bruncko, Michal; Hájek, Jiří; Krupa, Miroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Cílem práce je zjištění, jak vypadá úspěšná transformace v automobilovém průmyslu, případně jak se firma vypořádala s výzvami transformace a pokud žádná transformace neproběhla, tak které oblasti byly pro firmy rozhodující. Tento cíl byl naplněn pomocí rešerší dostupných zdrojů a kvalitativního výzkumu, který byl prováděn formou multiple-case study designu, jenž se také považuje za formu komparativního designu. Data byla sbírána formou hloubkových polostrukturovaných rozhovorů s 12 respondenty z vybraných dodavatelských firem z automobilového odvětví. Na základě analýzy dat jsou odpovězeny čtyři výzkumné otázky zabývající se úspěšnou transformací v odvětví a faktory, které této změně brání. Na závěr je vytvořen model popisující prostředí, ve kterém se dodavatel pohybuje a které vlivy na něj nejvíce působí.
Vedoucí práce: Jiří Hájek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses