Kulturní vzorce ve sdílené dopravě v Praze - Broučková, Eliška (2022)
Diplomová práce se zabývá problematikou kulturních vzorců ve sdílené dopravě v Praze. Cílem práce je zanalyzovat kulturní vzorce uživatelů sdílené dopravy a zmapovat její aktuální stav. Sekundárním cílem je vyprofilování typického uživatele. V teoretické části je vysvětlena základní terminologie, tedy kultura, kulturní vzorce a sdílená ekonomika, respektive sdílená doprava. Praktická část je koncipována jako případová studie, která je rozšířena o výzkum založený na kombinaci kvantitativních a kvalitativních metod. Kvantitativní část je postavena na dotazníkovém šetření s uživateli sdílené dopravy v Praze. Kvalitativní část vychází z odborného komentáře získaného od společností poskytujících služby sdílené dopravy.