Digitalizace a automatizace personalistiky pomocí HR systémů - Tomšovská, Klára (2022)
Diplomová práce se zaměřuje na problematiku digitalizace a automatizace personálních procesů za pomocí personálních informačních systémů. Teoretická část práce specifikuje klíčové pojmy v oblasti personální práce a role HR v organizaci. Zaměřuje se na pojmy spojené s digitalizací a budoucím vývojem HR a outsourcingu. Cílem diplomové práce je charakteristika nabídky komplexních HR informačních systémů na českém trhu určených k transakčním činnostem HR. Vedlejším cílem je identifikace potřeby outsourcingové společnosti a výběr vhodného personálního systému. S využitím kvalitativní a situační analýzy je proveden výběr personálních informačních systémů. Za pomocí metody vícekriteriálního rozhodování jsou doporučeny konkrétní informační systémy.