Daň paušální částkou v ČR - Svobodová, Jaroslava; Vančurová, Alena, 1957-; Finardi, Savina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Tato závěrečná práce se zabývá analýzou daně paušální částkou v České republice. Cílem práce je porovnat daňové zatížení osob samostatně výdělečně činných při uplatňování paušálních výdajů a daňové zatížení poplatníka v paušálním režimu a následně vybrat nejvýhodnější variantu zdanění z hlediska daňové zátěže a dále zhodnotit, jaká skupina poplatníků měla možnost si zvolit institut paušální daně a tuto možnost skutečně využila. Pro srovnání daňového a odvodového zatížení OSVČ v případě využití paušálních výdajů a při institutu paušální daně bude použita míra zdanění, která je znázorněna jako podíl celkových odvodů (celkového daňového zatížení) na hrubém příjmu poplatníka.
Vedoucí práce: Alena Vančurová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses