Studie proveditelnosti konkrétního investičního projektu - Podolská, Michaela (2022)
Cílem této diplomové práce je sestavit studii proveditelnosti konkrétního investičního projektu a zhodnotit jeho ekonomickou efektivnost. Tento projekt se zabývá výstavbou bytového domu v Praze. Diplomová práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části jsou popsány základy investičního rozhodování a metody používané pro zpracování studie proveditelnosti. V praktické části jsou tyto metody aplikovány na konkrétní investiční projekt a je sestavena studie proveditelnosti, obsahující zhodnocení projektu ze všech jeho realizačně významných hledisek.