Finanční analýza společnosti EKOMILK a.s. - Modval, Mariia (2023)
V této práci se autorka zabývá externí finanční analýzou společnosti EKOMILK, a.s. za období 2017-2021 s cílem zhodnotit její celkovou finanční situaci a představit návrhy na případné zlepšení. Dalším účelem je nastínění krátkodobého finančního plánu pro rok 2022. Závěrečná práce je rozdělena do čtyř kapitol, ve kterých je vždy metodická část provázaná s praktickou. Na začátku je představena základní informace o analyzovaném podniku a jeho konkurentech, pak následuje krátká analýza trhu mléčných výrobků. Nejobsáhlejší část se věnuje samotné finanční analýze, jejichž výsledky jsou použity pro zhodnocení celkové finanční situace společnosti a sestavení krátkodobého finanční plánu. Na závěr je představené celkové shrnutí provedené finanční analýzy.