Analýza přístupů k personálnímu managementu a efektivity zaměstnanců ve veřejné správě a soukromém sektoru - Majerová, Kateřina (2022)
Bakalářská práce na konkrétních příkladech analyzuje rozlišné formy personálního managementu ve sférách veřejné správy a soukromého sektoru. Zvláštní důraz je kladen na téma motivačních teorií, které pro management a efektivitu práce vytváří nezbytnou informační bázi. Prostor je též věnován změnám, jež personální management postihly vlivem koronavirové pandemie mezi lety 2019 až 2022. Praktická část práce je realizovaná prostřednictvím kvantitativního výzkumu formou dotazníku. Zaobírá se subjektivním hodnocením pracovníků veřejného a soukromého sektoru ve věci vlastní výkonosti práce, a to ve vztahu ke konkrétním metodám aplikovaným ze strany jejich personálních manažerů. Bakalářská práce vymezuje nejčastější chyby uplatňované personalisty při motivaci a odměňování svých podřízených, uvádí konkrétní důvody nízké efektivity práce, přičemž rovněž stanoví doporučení pro budoucí strategie rozvoje.