Vyhodnocení finančních dopadů potenciálních strategií podniku zabývajícího se obchodem se zemědělskou půdou - Krůta, Aleš; Poborský, František; Dvořák, Jaroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Diplomová práce se zaobírá analýzou trhu se zemědělskou půdou, strategické a finanční analýzy společnosti AGRO 21 s.r.o. Z těchto výsledků jsou následně stanoveny finanční dopady potenciálních strategií. Práce je rozdělena na teoretickou část a na část praktickou. V teoretické části je vysvětlen pojem strategie a historie obchodu se zemědělskou půdou v České republice. Dále je zde vymezen nynější trh se zemědělskou půdou a faktory, které působí na tento trh. Jedná se především o dotace v zemědělství, inflaci a úrokovou sazbu. V první kapitole praktické části je představena společnost AGRO 21 s.r.o. V další kapitole je provedena strategická analýza, a to jak analýza mikrookolí, tak makrookolí. Dále je společnost zkoumána interní analýzou VRIO. Situace společnosti je dále zkoumána pomocí vybraných poměrových ukazatelů finanční analýzy a bankrotních modelů. Na základě výstupů z teoretická a praktické části budou následně stanoveny potenciální strategie a jejich finanční dopady.
Vedoucí práce: František Poborský
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses