Motivace hráčů počítačové hry World of Warcraft v České republice - Babarík, Martin; Kubaš, Mario, 1981-; Hanzlík, Jan, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Diplomová práce se zaměřuje na hráče počítačové hry World of Warcraft, která je světovým fenomén videoherního průmyslu a dodnes patří ve svém žánru mezi nejhranější. Tato počítačová hra je specifická svou časovou náročností, kdy pro úspěšné pokoření obsahu je nutná koordinace a plánování desítek hráčů v řádech týdnů a měsíců. Cílem práce je identifikovat motivaci dlouhodobých hráčů počítačové hry World of Warcraft v České republice a určit klíčové motivující faktory této hry. Kvalitativní výzkum probíhal metodou polostrukturovaných rozhovorů. Výsledky výzkumu uvádějí, že mezi hlavní motivující faktory patří sociální aspekt hry, herní obsah podporující navazování sociálních vztahů, vyvolávání pocitů radosti, nostalgie a stavu flow. Výsledky diplomové práce by měly sloužit podniku vlastnící tuto počítačovou hru lépe poznat své zákazníky v dané zemi a k možné budoucí komparaci zákazníků mezi jednotlivými státy.
Vedoucí práce: Mario Kubaš
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses