ESG investování z pohledu investora na akciovém trhu - Waisová, Linda; Brůna, Karel, 1973-; Dudzich, Viktar; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Tato bakalářská práce se zabývá ESG investováním. Jde o možný přístup investora při svém investičním rozhodování, kdy v průběhu alokování svých aktiv zohledňuje nefinanční ukazatel ESG. Zkratka pod sebou skrývá 3 anglická slova – environmental, social a governance. Teoretická část klade důraz na shrnutí poznatků ve formě definování základních faktorů vstupující do ESG problematiky, legislativy, vlivných iniciativ a agentur vytvářející ratingy a scoringy. Praktická část empiricky porovnává výnosnost dvou sestavených optimálních portfolií dle ESG ratingu a na základě výsledků zhodnocuje vhodnost zařazení ESG měřítka do investorova investičního rozhodování přes odpověď na stanovenou hypotézu.
Vedoucí práce: Karel Brůna
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses