Vývoj rodiny 20. století po současnost zaměřený na psychickou deprivaci u dětí a mládeže - Janotová, Petra (2008)
Práce se zaměřuje na problematiku psychické deprivace u dětí a mládeže a na význam rodiny v kontextu vývoje moderní společnosti