Antimonopolní právo v právně-ekonomických teoriích - Bartošek, Jan, 1984 červen 17.-; Boháček, Martin, 1947-; Pražský, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2007)
Práce se v teoretické části zabývá teoriemi hospodářské soutěže a její právní regulace. Věnuje se nejen rozlišení jednotlivých teoretických směrů, ale též historickému vývoji koncepce ochrany soutěže a detailněji také doktrínám rule of reason a per se. V ohledu na evropskou komunitární praxi je zkoumáno ekonomicko-teoretické zakotvení soudobého trendu more economic approach. V dodatku je uveden exkurz marxistického přístupu. V analytické části je analyzována možnost zapojení ekonomie do aplikace práva a návazně jsou zkoumána vybraná soudní a správní rozhodnutí (USA, EU, ČR) ze soutěžněprávní oblasti a to z hlediska uplatňení ekonomických a ekonomicko-právních teorií soutěže
Vedoucí práce: Martin Boháček
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; ochrana hospodářské soutěže; právo a ekonomie; diplomové práce; competition policy; law and economics; master's theses