Environmentální politika firmy: česká podniková realita - Dvořák, Jiří (2007)
Práce se zabývá otázkou vlivu managementu a ostatních stakeholderů na chování podnikatelské společnosti z hlediska jejího vlivu na životní prostředí. Současně je z tohoto pohledu porovnáno prostředí v České republice a v USA. Pomocí statistického vyhodnocení dotazníkových šetření byl osobní zájem managementu, a v menší míře i ostatních stakeholderů, o problematiku životního prostředí shledán klíčovým faktorem pro chování podnikatelské společnosti. Z tohoto pohledu nebyly zjištěny zásadní rozdíly mezi chováním společností z České republiky a z USA