Environmentální politika firmy: česká podniková realita - Dvořák, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Kovář, František, 1940- (2007)
Práce se zabývá otázkou vlivu managementu a ostatních stakeholderů na chování podnikatelské společnosti z hlediska jejího vlivu na životní prostředí. Současně je z tohoto pohledu porovnáno prostředí v České republice a v USA. Pomocí statistického vyhodnocení dotazníkových šetření byl osobní zájem managementu, a v menší míře i ostatních stakeholderů, o problematiku životního prostředí shledán klíčovým faktorem pro chování podnikatelské společnosti. Z tohoto pohledu nebyly zjištěny zásadní rozdíly mezi chováním společností z České republiky a z USA
Vedoucí práce: František Kovář
Doktorská disertační práce (Ph.D.)—Vysoká škola ekonomická v Praze, Fakulta managementu, 2007
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2008
Keywords: environmentální management; životní prostředí; podnikový management; ekonomika a management [obor disert. práce]; disertace; environmental management; environment; industrial management; dissertations