Chudoba a její důsledky - vybrané problémy - Urbancová, Zuzana (2008)
V práci je rozebrán globální problém chudoby a některé jeho vybrané důsledky. Jsou zmíněny definice chudoby, některé příčiny, možnosti, jak lze chudobu kvantifikovat. Důsledky jsou rozděleny do dvou skupin na primární a sekundární dle své závislosti. Závěr jsou možnosti řešení chudoby na globální, regionální, národní a lokální úrovni