Chudoba a její důsledky - vybrané problémy - Urbancová, Zuzana; Němečková, Tereza, 1979-; Harmáček, Jaromír, 1981-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2008)
V práci je rozebrán globální problém chudoby a některé jeho vybrané důsledky. Jsou zmíněny definice chudoby, některé příčiny, možnosti, jak lze chudobu kvantifikovat. Důsledky jsou rozděleny do dvou skupin na primární a sekundární dle své závislosti. Závěr jsou možnosti řešení chudoby na globální, regionální, národní a lokální úrovni
Vedoucí práce: Tereza Němečková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses