Efektivita metody PPP v dálniční výstavbě - Novák, Radek (2007)
Práce se zabývá zajišťováním dálniční infrastruktury pomocí Partnerství veřejného a soukromého sektoru (Public Private Partnership). Autor představuje koncept PPP, jeho charakteristiku, výhody a nevýhody. V druhé části se pak soustředí na již realizované dálniční projekty v zahraničí i v České republice a podrobněji rozebírá jeden, považovaný za úspěšný – Fredericton-Moncton Highway Project. Cílem práce je zjistit podmínky i předpoklady, které musí být splněny v případě, že se zástupci veřejného sektoru rozhodnou použít metodu PPP při zabezpečování dálničních sítí