Návrh a konstrukce datového projektoru - Wallenfels, Jiří (2008)
Cílem této práce je nastínit možnosti návrhu a konstrukce datového projektoru z běžně dostupných součástek. První část této práce bude teoreticky popisovat, jak takový DIY projektor funguje a jak fungují jeho jednotlivé části. Budou v ní také ukázána možná řešení daných dílčích problémů. V druhé části pak bude stručný popis konstrukce takového projektoru a popis řešení problémů, které nastaly při samotné konstrukci a jakým způsobem jsem je vyřešil. Budou tam také prezentovány výsledky. V závěru bude stručné zhodnocení a nakonec ještě malá zmínka o projekčních plochách, které sice nejsou tématem práce, ale je vhodné se o nich zmínit, protože s tématikou DIY projektoru úzce souvisí