WWW server na platformě Linux Debian - Dočekal, Michal (2008)
Bakalářská práce se zabývá postupem vytvoření webového serveru realizovaného na operačním systému Debian GNU/Linux. Provádí čtenáře procesem instalace operačního systému a konfigurace webového serveru a všech souvisejících komponent. Zahrnuje základy správy server a jeho zabezpečení a porovnává přínosy a nevýhody provozu vlastního webového serveru oproti webhostingu