Měnová krize v ČR 1997 - Strejčková, Martina (2008)
V práci se budu zabývat analýzou nejvýznamnější měnové krize v ČR od počátku české transformace, která proběhla v roce 1997, obdobím krizi předcházející, jejími příčinami, samotným průběhem krize a důsledky. Cílem mé práce je identifikovat příčiny krize a zjistit, zda se jí dalo předejít, definovat její důsledky a dopad na ekonomiku a jestli z ní lze vyvodit nějaké ponaučení. Na závěr si položím otázku, zda měla krize v ČR nějaké shodné rysy s měnovými krizemi v jihovýchodní Asii, Mexiku nebo Brazílii