Spotřební daň na tabák v České republice - Pek, Michal; Běláčková, Vendula, 1982-; Zajíček, Miroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2008)
Tato práce se zabývá vývojem spotřební daně na tabák. V práci je na tuto spotřební daň pohlíženo ze dvou hlavních hledisek, které jsou pro ni charakteristické. Jedním je motivace státu vybrat z této daně prostředky pro státní rozpočet, druhým pak motivace o utlumení spotřeby tabáku. Práce poskytuje přehled, jak se v jednotlivých dobách měnil příjem státu z tabáku. Z práce vyplývá, že tabák představoval ve všech obdobích značný příjem státního rozpočtu a to samé platí i pro dnešní regulované prostředí tabákového průmyslu
Vedoucí práce: Vendula Běláčková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses