Ekonomie vězeňství - Vágner, Jan; Běláčková, Vendula, 1982-; Ryvolová, Ivana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2008)
Práce pojednává o historii a současnosti trestání a věznění jedinců, kteří se provinili proti právním předpisům a ukazuje rozpočtovou náročnost sankcí, kterou se na ně společnost rozhodla uvalit. Analyzuje přitom změny výdajů v závislosti na změnách smýšlení ve společnosti a s tím spojené humanizování trestu. V závěru provedené srovnání prokazuje, že trestání pomocí odnětí svobody je ze zkoumaných možností nejdražší. Vysoké náklady jsou dány především snahou o zpětné začlenění odsouzeného do společnosti jako zákon respektujícího a ekonomicky aktivního člena
Vedoucí práce: Vendula Běláčková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses