Inflace pohledem rakouské školy - Fiala, Petr; Rybáček, Václav, 1979-; Zajíček, Miroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2008)
Záměrem bakalářské práce je přiblížit rozdílný pohled, jenž má rakouská ekonomická škola, která utváří jeden z nejvýznamnějších alternativních proudů ekonomického myšlení, na otázku inflace. V práci se budu zprvu věnovat samotnému pojmu „inflace“ a rozdílem mezi jeho současným a původním chápáním. Dále se budu zabývat příčinami vzniku inflací, pokusím se odpovědět na otázku, proč k inflacím docházelo a dochází a čím byl tento vývoj umožněn. Důležitou součástí práce bude analýza ekonomických dopadů inflace, v níž se pokusím osvětlit zásadní ekonomické problémy, jež přináší existence inflace. V práci se budu též věnovat hyperinflaci jakožto jevu, který kompletně rozvrací hospodářský systém země. Na závěr se pokusím, v souladu s předchozí analýzou, odpovědět na otázku, zda je inflace nezbytnou součástí fungujícího tržního hospodářství
Vedoucí práce: Václav Rybáček
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bankovnictví; inflace; peníze; bakalářské práce; banking; inflation (finance); money; bachelor's theses