Transformace české ekonomiky kupónovou metodou ve srovnání se Slovenskem - Junková, Monika (2008)
Tato bakalářská práce by měla osvětlit proces transformace české a slovenské ekonomiky se zaměřením na kupónovou privatizaci, která v tomto procesu sehrála neodmyslitelnou roli. Úvod práce je věnován historickému ohlédnutí za československou ekonomikou v osmdesátých letech. Zachycuje společné počátky transformace v Československu, a to až do doby rozdělení republiky na dva samostatné státy. Poté je na obě země nahlíženo jako na samostatné celky, ve kterých se vyvíjely odlišné politické programy. Hlavní část práce je zaměřena na samotný průběh kupónové privatizace ve všech jejích fázích. Zabývá se vznikem akciových společností a soukromého sektoru. Závěr práce shrnuje důsledky privatizace pro českou a slovenskou ekonomiku. Zachycuje vývoj základních makroekonomických ukazatelů a analýzu dosažených hospodářských výsledků