Postavení a význam praktických lékařů v České republice - Musílková, Šárka; Písař, Pavel; Petrášek, František, 1934-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2008)
V úvodu své práce se zaměřuji na význam a postavení praktického lékaře v ČR a co znamená pojem primární péče. Chtěla bych poukázat na to, zda-li je místo praktického lékaře perspektivní, dostatečně finančně ohodnocené nebo jestli jsou v tomto povolání nutné reformy či změny. Zároveň bych ráda porovnala, jak jsou na tom čeští praktičtí lékaři a lékaři v USA. Mou úzkou a zajímavou oblastí zkoumání je především způsob a možnosti financování praktických lékařů. Mělo by se u praktického lékaře platit? Změní nově zavedené poplatky ve spojení s připravovanou reformou ve zdravotnictví přístup praktického lékaře k pacientovi? Ne jenom na tyto otázky bych ve své práci chtěla odpovědět, ale také na to, jaké postavení zaujímají zdravotní pojišťovny. V závěru práce pojednávám o systému zdravotní péče a o reformě zdravotnictví, především o nově zavedených regulačních poplatcích
Vedoucí práce: Pavel Písař
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses