Analýza pracovního trhu v Karlovarském kraji - Vašková, Kateřina (2008)
Práce se zabývá analýzou pracovního trhu v Karlovarském kraji mezi lety 2000 - 2006. Charakterizuje polohu, ekonomickou stránku kraje a vývoj obyvatelstva. Část je věnována zaměstnanosti a volným pracovním místům. Průběh nezaměstnanosti je detailněji popsán ve třetí kapitole. Analýzu efektivnosti rekvalifikačních kurzů v Karlovarském okrese porovnávám s výsledky analýzy pro Českou republiku za rok 2004. Konkrétně analýza obsahuje indexy cílenosti a hrubé efekty rekvalifikací