Institucionální a právní rámec zaměstnávání osob zdravotně postižených - Zavřelová, Gabriela (2008)
Tato bakalářská práce by měla objasnit, proč nedochází k výraznému zlepšení v počtu nezaměstnaných osob se zdravotním postižením. Dalším jejím cílem je nastínit působení institucí, které byly vytvořeny ve snaze o zjednodušení života zdravotně postižených. Potřebné informace poskytne agentura podporovaného zaměstnávání. Pro zdravotně postižené je obtížné nalézt stálé zaměstnání, a tak má tato práce popsat zkušenosti zdravotně postižených s hledáním zaměstnání a sumarizovat překážky, s kterými se nejčastěji potýkají. Výsledky tohoto šetření se následně zobrazí ve SWOT analýze. Teoretická část je věnována studiu institucionálního rámce a právního prostředí. Také se zaměřuje na politiku zaměstnávání občanů zdravotně postižených a zabývá se nástroji určenými jak pro postižené, tak pro jejich zaměstnavatele. Analytická část bude prováděna formou dotazníkového šetření