Institucionální a právní rámec zaměstnávání osob zdravotně postižených - Zavřelová, Gabriela; Vostrovská, Zdenka, 1956-; Poláková, Olga, 1944-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2008)
Tato bakalářská práce by měla objasnit, proč nedochází k výraznému zlepšení v počtu nezaměstnaných osob se zdravotním postižením. Dalším jejím cílem je nastínit působení institucí, které byly vytvořeny ve snaze o zjednodušení života zdravotně postižených. Potřebné informace poskytne agentura podporovaného zaměstnávání. Pro zdravotně postižené je obtížné nalézt stálé zaměstnání, a tak má tato práce popsat zkušenosti zdravotně postižených s hledáním zaměstnání a sumarizovat překážky, s kterými se nejčastěji potýkají. Výsledky tohoto šetření se následně zobrazí ve SWOT analýze. Teoretická část je věnována studiu institucionálního rámce a právního prostředí. Také se zaměřuje na politiku zaměstnávání občanů zdravotně postižených a zabývá se nástroji určenými jak pro postižené, tak pro jejich zaměstnavatele. Analytická část bude prováděna formou dotazníkového šetření
Vedoucí práce: Zdenka Vostrovská
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; nezaměstnanost; bakalářské práce; unemployment; bachelor's theses