Proces rozšiřování Evropské unie - Pokorná, Adriana; Steinmetzová, Dana; Hitzgerová, Vlasta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2008)
Práci jsem rozdělila na tři části. V první kapitole se zabývám především historickými faktory a prvními třemi rozšířeními. V rámci druhé kapitoly se zabývám především vývojem Společenství v rámci problematiky východního rozšíření. V subkapitolách uvádím přehled smluv o přidružení, posloupnost procesu rozšiřování , specifické znaky východního rozšíření a vstup Bulharska a Rumunska. V třetí kapitole je mým cílem zachytit současný vývoj Společenství a jeho budoucí cíle rozšiřování. V podkapitolách zmiňuji současné rozdělení Evropy a dopady první vlny východního rozšíření, současné postoje Společenství k dalšímu rozšiřování včetně nově připravovaných reforem, možností budoucího členství Turecka a balkánských zemí
Vedoucí práce: Dana Steinmetzová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses