Nadnárodní formy korporací - Čadílek, Jan (2008)
Diplomovou práci člením do tří základních oddílů. Nejprve pojednávám o právní úpravě evropského hospodářského zájmového sdružení, jakožto nejstarší formě nadnárodní společnosti. Následující oddíl je věnován evropské společnosti (SE). Opět je uvedena základní charakteristika a účel evropské společnosti, rozbor právních předpisů aplikovatelných na SE a hlavní výhody SE. A konečně třetí formě nadnárodní korporace, kterou je evropská družstevní společnost, je věnován oddíl závěrečný