Nadnárodní formy korporací - Čadílek, Jan; Grmelová, Nicole, 1975-; Bernard, Radovan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2008)
Diplomovou práci člením do tří základních oddílů. Nejprve pojednávám o právní úpravě evropského hospodářského zájmového sdružení, jakožto nejstarší formě nadnárodní společnosti. Následující oddíl je věnován evropské společnosti (SE). Opět je uvedena základní charakteristika a účel evropské společnosti, rozbor právních předpisů aplikovatelných na SE a hlavní výhody SE. A konečně třetí formě nadnárodní korporace, kterou je evropská družstevní společnost, je věnován oddíl závěrečný
Vedoucí práce: Nicole Grmelová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses