Přístup rozvojových zemí k lékům aneb ochrana práv duševního vlastnictví - Vaniš, Zdeněk; Němečková, Tereza, 1979-; Harmáček, Jaromír, 1981-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2008)
Práce má tři části. V první krátce ukazuji důležitost zdraví populace v rozvoji hospodářství, rozdělení nemocí, které jsou akutní v rozvojových zemích, a popisuji farmaceutický průmysl. Druhá část shrnuje současné právní ukotvení ochrany duševního vlastnictví, zmiňuje poslední aktualizaci mezinárodního konsenzu a jeho výjimky. Třetí část se na problematiku dívá z pohledu jeho různých aktérů, ať samotných rozvojových zemí nebo farmaceutických společností, tak mezinárodního společenství, které zde hraje nezanedbatelnou roli. V závěru pak krátce shrnuji své postřehy
Vedoucí práce: Tereza Němečková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses