Postavení čínského automobilového průmyslu ve světové ekonomice - Mohelský, Lukáš, 1984- (2008)
V diplomové práci je analyzováno postavení čínského automobilového průmyslu ve světovém kontextu a jeho potenciál. Hodnoceny jsou teritoriální změny, ke kterým ve světovém automobilovém průmyslu v současné době dochází. Posouzen je také historický vývoj automobilového odvětví na území Číny s přihlédnutím k dobovým politickým podmínkám. Práce dále zachycuje současné trendy čínského automobilového průmyslu a hodnotí jejich význam pro výrobu automobilů. Závěrečná část se pak zabývá predikcí vývoje automobilového průmyslu na území Číny, především s přihlédnutím k domácím značkám